KNEC 2024 KJSEA pilot study timetable and instructions (Grade 9)

THE KENYA NATIONAL EXAMINATIONS COUNCIL
KNEC/TD/SE/KJSEA/PILOT/TT/24

KENYA JUNIOR SCHOOL EDUCATION ASSESSMENT (KJSEA)  TIMETABLE AND INSTRUCTIONS 

PILOT STUDY 2024

1.0      INSTRUCTIONS AND SCHEDULE OF PAPERS FOR THE 2024 KJSEA  

The time allowed for each paper is indicated against the name of the paper and NO EXTRA TIME IS TO BE ALLOWED apart from learners using Braille who will be added 30 minutes

Time for reading through questions is part of the time shown on the question paper except where special paper instructions indicate differently.

2.0  DAYS, DATES, SESSION AND DURATION OF 2024 KJSEA

ITEMDAY & DATESESSIONITEM NO.PAPER CODEPAPERDURATION
2.1DAY 1 MONDAY 15.07.20248.30 am – 10.30 am  REHEARSAL  
10.30 am – 11.00 am  BREAK30 minutes
11.00 am -12.20 pm1.901/1English Language1 hour 20 minutes
11.00 am -12.30 pm2.901/1English Language (Hearing Impaired)1 hour 30 minutes
11.00 am -12.50 pm3.901/1English Language (Braille)1 hour 50 minutes
12.50 pm – 2.00 pm  BREAK1 hour
2.00 pm – 3.40 pm4.901/2English (Composition & Literary Analysis)1 hour 40 minutes
2.00 pm – 3.50 pm5.901/2English (Composition & Literary Analysis) (Hearing Impaired)1 hour 50 minutes
2.00 pm – 4.10 pm6.901/2English (Composition & Literary Analysis) (Braille)2 hours 10 minutes
2.2DAY 2 TUESDAY 16.07.20248.30 am – 10.10 am7.903Mathematics1 hour 40 minutes
8.30 am – 10.40 am8.903Mathematics (Braille)2 hours 10 minutes
10.40 am – 11.10 am  BREAK30 minutes
11.10 am – 12.50 pm9.911/1Creative Arts & Sports1 hour 40 minutes
11.10 am – 1.20 pm10.911/1Creative Arts & Sports (Braille)2 hours 10 minutes
1.20 pm – 2.20 pm  BREAK1 hour
2.20 pm – 3.50 pm11.912/1Pre-Technical Studies1 hour 30 minutes
2.20 pm – 4.20 pm12.912/1Pre-Technical Studies (Braille)2 hours
2.3DAY 3 WEDNESDAY 17.07.2024      8.30 am – 10.10 am13.905/1Integrated Science1 hour 40 minutes
8.30 am – 10.40 am14.905/1Integrated Science (Braille)2 hours 10 minutes
10.40 am – 11.10 am  BREAK30 minutes
11.10 am – 12.50 pm15.906/1Agriculture & Nutrition1 hour 40 minutes
11.10 am – 1.20 pm16.906/1Agriculture & Nutrition (Braille)2 hours 10 minutes
1.20 pm – 2.20 pm  BREAK1 hour 
2.20 pm – 3.40 pm17.902/1Kiswahili Lugha1 hour 20 minutes
2.20 pm – 4.10 pm18.902/1Kiswahili Lugha (Braille)1 hour 50 minutes
2.20 pm – 4.00 pm19.904/1Kenyan Sign Language1 hour 40 minutes
ITEMDAY & DATESESSIONITEM NO.PAPER CODEPAPERDURATION
2.4DAY 4 THURSDAY 18.07.20248.30 am – 10.10 am20.902/2Kiswahili (Insha na Utangulizi wa Fasihi)1 hour 40 minutes
8.30 am – 10.40 am21.902/2Kiswahili (Insha na Utangulizi wa Fasihi) (Braille)2 hours 10 minutes
8.30 am – 10.10 am22.904/2Kenyan Sign Language1 hour 40 minutes
10.40 am – 11.10 am  BREAK30 minutes
11.10 am – 1.10 pm23.907Social Studies2 hours 
11.10 am – 1.40 pm24.907Social Studies (Braille)2 hours 30 minutes
2.5DAY 5 FRIDAY 19.07.20248.30 am – 10.00 am25.908Christian Religious Education (CRE)1 hour 30 minutes
8.30 am – 10.30 am26.908Christian Religious Education (CRE) (Braille)2 hours 
8.30 am – 10.00 am27.909Islamic Religious Education (IRE)1 hour 30 minutes
8.30 am – 10.30 am28.909Islamic Religious Education (IRE) (Braille)2 hours 
8.30 am – 10.00 am29.910Hindu Religious Education (HRE)1 hour 30 minutes
8.30 am – 10.30 am30.910Hindu Religious Education (HRE) (Braille)2 hours  
10.30 am – 11.00 am  BREAK30 minutes
11.00 am – 1.00 pm31. Learners Questionnaire2 hours
1.00 pm – 2.00 pm  BREAK1 hour
2.00 pm – 3.00 pm32. Debriefing1 hour

3.0 INSTRUCTIONS TO SUPERVISORS AND CANDIDATES

3.1 INSTRUCTIONS TO SUPERVISORS  

Supervisors should call the attention of the candidates to the Instructions and remind the candidates to adhere to them.  

3.2 INSTRUCTIONS TO CANDIDATES

3.2.1 Avail yourself for searching outside the assessment room and be seated at your desk/table 15 minutes before the time scheduled for the paper. Morning sessions will start at 8.30 a.m.

3.2.2 Write your name and assessment number on the answer sheet/answer script. Where learners details are printed on the question paper or the answer sheet ensure they are correct.

3.2.3 Check to ensure that each page of your question paper is printed.

3.2.4 You are not allowed to leave the assessment room before the end of the period allocated for the paper except with special permission from the Supervisor.

NO CANDIDATE SO PERMITTED TO LEAVE MAY TAKE A QUESTION PAPER OR ANSWER SHEET/SCRIPT OUT OF THE ASSESSMENT ROOM.

3.2.5 Do not spend too much time on one or two questions. Leave yourself adequate time to answer other questions.

3.2.6 No communication whatsoever in whatever manner between candidates or with outsiders is allowed during the assessment.

3.2.7 You are not allowed to have in your possession or in your proximity while in the assessment room, any book, notes, papers or any other materials whatsoever except the correct question papers and any materials expressly authorized by the Kenya National Examinations Council.

3.2.8 You must return immediately to the Supervisor any question paper that has smudges, has errors or is badly printed.

3.2.9 You must not take any used or unused paper out of the assessment room.  Any rough work must be done on the official question paper.

3.2.10 Cell phones or any other electronic communication device are prohibited in assessment centres.   

CHIEF EXECUTIVE OFFICER

Spread the news

Leave a Reply

error: Content is protected !!